WEB TV
Konya

Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı

T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü ile Ulusal Süt Konseyi’nin iş birliğinde organize edilen ‘’ Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulus...

Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı

ORUÇ TUTANLAR İÇİN SUSUZLUĞUN FORMÜLÜ

Uzmanlar, sahurda 2 bardak süt tüketilmesinin hem susuzluğu dengeleyeceğini hem de tok tutacağını vurguluyorlar.

Ramazan ayı boyunca tutulacak oruçların yılın en uzun gündüzlerinin yaşandığı yaz dönemine denk gelmesi oruç tutanlar açısından susuzluğu da bir sorun haline getirdi. Kış aylarına oranla vücudun çok daha fazla su istediği yaz günlerinde gün içinde vücuttaki su dengesini sağlayabilmek de önem kazandı. Uzmanlar, yaklaşık 16 - 17 saat boyunca su tüketemeyecek olan oruçlular için uyarılarda bulundu. 

SAHURDA SÜT TÜKETİN

Uzmanlar, sahur mönülerinde ağır yiyeceklerden kaçınmamız gerektiğini ifade ediyorlar. Ayrıca öğünlerimizin daha çok kahvaltı gibi olması ayrıca kolesterol sorunu olmayanların hergün bir yumurta tüketebilirler. Kalsiyum ve protein kaynağı olan peynirde tokluk süresini uzatıyor. En önemli besin kaynaklarından biride süt, alerjisi olmayan kişiler sahurda 2 bardak tüeketecekleri süt hem tokluk süresisini uzatıyor hem de susuzluk süresini uzatıyor.