WEB TV
Konya

KONYA VHO İLE PROTOKOL İMZALANDI

Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (KONYA DSYB) ile Konya Veteriner Hekimler Odası (KONYA VHO) arasında büyükbaş hayvanlarda suni tohuml...

KONYA VHO İLE PROTOKOL İMZALANDI

AYAK VE TIRNAK BAKIM KURSU

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin organize etmiş olduğu Ayak ve Tırnak Bakım Kursu Konya’da gerçekleşti.

Türkiye’de ilk defa Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hizmete sunulan ayak ve tırnak bakım hizmeti tüm tarımsal örgütlere örnek haline geldi. Konya’nın ardından birçok kurum ve kuruluşlar ayak ve tırnak hizmetiyle ilgili çalışmalara başladı.

Hızla artan ayak bakım ve tırnak hizmeti çalışmalarının niteliğinin artırılması ve sorumlu personellerin mesleki yeterliliğini artırmak amacıyla 23-24 Ekim 2015 tarihindeki kursa Türkiye’nin birçok yerinden kursiyerler katıldı.

Programa, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, Merkez Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Velioğlu, Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Dr Onur Şahin, Adana, Balıkesir, Iğdır, Konya, Tokat ve Uşaik Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli katıldı.

Edip Yıldız açılış konuşmasında, Konya’nın tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye’de bir çok yeniliğe öncülük ettiğini vurguladı. Yıldız, “Tüm çalışmalar bölgemizde hayvancılık sektörünü daha ileriye taşımak amacıyla yapılmaktadır. Yetiştiricimizin ve sektörün ihtiyacı olan birçok konuda Birliğimiz taşın altına elini koymak suretiyle yatırımlarını yapmıştır. Bu doğrultuda yatırımlarımızın devamı gelecektir” dedi.

Merkez Birliği Teknik İşler Şube Müdürü Dr. Onur ŞAHİN tarafından sığırlarda “Ayak-Bacak Özellikleri ve Genetiği” konulu sunum yapılmasının ardından kurs süresi boyunca Gazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahtiyar BAKIR, ayak hastalıkları, nedenleri, insidansı, tedavi ve koruma yöntemleri, tırnak kesimi ve pansumanı konularında eğitim verdi. Eğitimin ikinci günü ise ve çiftlikte tırnak kesimi uygulaması yapıldı. Verimli bir şekilde sonuçlanan kursun ikincisi Kasım ayı içinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.