Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Kasım ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %0,7 artış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,2 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,0 arttı
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,2 artış, inek peyniri üretimi %5,1 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %7,2 azalış gösterdi
.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,8 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 artış gösterdi.
Kasım ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi. Protein ve yağ oranındaki bu artış süt ve süt ürünlerinde sadece miktar olarak değil kalite olarak da artış olduğu görünüyor.